dimarts, 31 d’agost del 2010

31 d'agost - caminadeta de 9h per Kathmandu

Res, com aquell qui no vol la cosa, es veu que aqui es lleven quan es fa de dia, i avui ha estat a les 5h del mati :( Jo he dormit una mica mes, i cap a les 8h ja sortiem de l'hotel per anar cap al temple dels monos.

Una horeta i quart passan per carrers d'aquests que de nit es impossible passar-hi, mes que res, perque no hi ha llum i hem arribat al barri des d'on surten unes escaletes que pujen cap al temple(ja les veureu les escaletes ;) plenes de gent que et ven souvenirs i decorades amb banderoles de pregaria. Doncs mira que a mitja escala i quan ja no podiem bufar, m'he trobat a la Clara and family (una noia que treballa amb mi), avui era el seu ultim dia i repetien temple! Els seus fills estaven entusiasmats amb tot el que han vist i fet aquest dies! Igual que nosaltres quan hem arribat a dalt de tot, unes vistes impressionants de Kathmandu! Ens hi hem estat una bona estona visitant els temples.

La baixada ha estat llarga perque des d'on estavem a Patan hem trigat mes de dues hores caminant. Un fet anecdotic ha estat que quan estavem apunt de travessar el riu, en un minut ha comenssat a ploure i ens hem hagut de refugiar sota d'un pont, on 5min mes tard estavem rodejades de vaques, que han pensat el mateix que nosaltres, Ens haguessiu hagut de veure alla, xopes, i amb aquells animalons, plenes de fang, amb una tuberia que queia merda al nostre costat, i tot perque no teniem paraigues. Quan ha semblat que deixava de fer-ho en travessat el pont i al primer bareto que hem trobat en hi hem posat a dinar: aixo es el monzo.

Despres de dinar ens hem dirigit a la plassa Durban Square de Patan , es molt mes maca aquesta que la de Kathmandu, i hi hem passat la tarda....be fins que sens ha acudit que com que dema marxem cap a Pokhara, haviem danar a veure els crematoris de Pashupatinath, i taxi i cap alla.

Doncs mha donat la sensacio que es com un negoci. O sigui a tu set mor un familiar i el portes al crematori, que es un lloc al costat del riu habilitat per aixo, cremar el cadaver. I alla entre turistes que graben videos i curiosos que fan fotos, tu et despedeixes del teu familiar. L'envolcallen amb un sari, el posen sobre la pila, el tapen amb palla i au foc! i res, es tot un espectacle perque fins i tot veus com li donen la voltas com un pollastres alast.

Aixxxx.....quin mal cos i ara a sopar jijijiji

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'hagués agradat veure'us enmig del xàfec i emboltades de vaquetes, je je je!! segur k has cridat "muuuu!!"
crec k els crematoris per aks zones són tots iguals, recordo k els de Venarasi tb eren així.
Celebro k tho passis tant bé.
A veure k tal resulta el treeking,k stic intrigada.
Ja sé k t'escric molt, aki, al facebook, ... xo es k penso k quan ho llegeixes et deu fer ilu.
Un muxaxo
Núria

Anònim ha dit...

Marta!
Comencen les aventurilles.... és el millor del viatge. :)

Nosaltres vam anar al temple dels monos a la nit i no n'hi havia masses. Les vistes des de dalt, espectaculars!

Ves escribint i així anem sabent de tu i recordant... un viatge que ja sembla molt llunyà! Quina pena!

Si vas a Pokhara, NO ET FACIS un massatge en el lloc dels cecs (el lloc que la Lonely Planet recomana). En Pere encara s'esta recuperant d'aquell massatge. Buf...pobre li van fer un mal...

Posa alguna fotillo i així et veiem.

Bé, noieta, a disfrutar molt!

Barbara.